PROJECT: RABO WILLEM II FOODTOUR

Stichting Willem II Betrokken en Rabobank organiseren gezamenlijk de Rabo Willem II Foodtour. Een interactief lesprogramma voor basisschoolleerlingen uit groep 7 en 8 én brugklassers van het voortgezet onderwijs. Het lespakket bestaat uit negen lessen waarin voedsel en gezonde voeding centraal staat. Leerlingen duiken in thema’s als gezond eten, etiketten lezen en sportvoeding.

Rabo Willem II Foodtour 1

Over de Rabo Willem II Foodtour
Elke les behandelt een actueel voedsel- of gezondheidsthema. Met filmpjes van o.a. Willem II-spelers, (jeugd)trainers en voedingsdeskundigen wordt de lesstof aan de klassen gepresenteerd. Vervolgens voeren de leerlingen de opdrachten uit, vastgelegd in vlogs, waarmee ze kans maken op een Foodclinic bij Willem II.

Pilot
In het schooljaar 2020/2021 starten we met de pilot van het lesprogramma in tien klassen in Brabant. Tijdens deze lessen duiken de leerlingen in thema’s als gezond eten, etiketten lezen en sportvoeding. Door een samenwerking met JOGG en de GGD is het interactieve lesprogramma nog verder ontwikkeld en sterker gemaakt.

Rabo Willem II Foodtour 2

Doelstellingen
Wat willen Rabobank, Willem II en 013Food met de Rabo Willem II Foodtour bereiken?
•    Leerlingen bewust maken van gezonde voeding
•    Leerlingen bewust laten worden van een gezonde levensstijl
•    Leerlingen kennis laten maken met voedsel uit eigen regio
•    Leerlingen actief laten meedenken over maatschappelijke issues rondom voeding

Teaser
Bekijk hier de teaser van de Rabo Willem II Foodtour

Kijk voor meer informatie op de website van de Rabo Willem II Foodtour.