PROJECT: PLAYING FOR SUCCESS

Playing for Success is een landelijk initiatief waarbij leerlingen van 9 tot en met 13 jaar geholpen worden om hun zelfvertrouwen en motivatie te vergroten. Leerlingen die minder gemotiveerd zijn, onzeker zijn, weinig zelfvertrouwen hebben, een laag zelfbeeld hebben, gepest worden, minder weerbaar zijn en/of onopvallend aanwezig zijn, komen hiervoor in aanmerking.

Leerlingen worden via school aangemeld voor dit project en komen dan vervolgens elf weken lang, één keer per week, naar de uitdagende leeromgeving bij het Koning Willem II stadion. Tijdens deze bijeenkomsten werken de kinderen, onder leiding van een vakleerkracht, gericht aan persoonlijke doelen die ze samen met een begeleider opgesteld hebben. Aan deze doelen wordt vervolgens gewerkt door middel van allerlei speelse activiteiten rondom taal, rekenen, begrijpend lezen, samenwerken, ICT en sociale vaardigheden.

WOW-factor
Dit spelend leren in een gave omgeving, noemen wij leren met een WOW-factor. Het stadion, het topsportklimaat en voetballers als rolmodel dragen allemaal bij aan een omgeving die kinderen uitdaagt, stimuleert en prikkelt tot betere leerprestaties. De omgeving van het stadion blijkt een fantastische leercontext voor kinderen te zijn. Ouders zijn betrokken en kinderen komen graag.

Eerste programma
Playing for Success is het eerste programma van Willem II Betrokken en draait al sinds 2011. De partners waarmee samen wordt gewerkt zijn Plein 013 en T-Primair. Daarnaast steunt Dima Vermogensbeheer het project al jaren en levert onze maatschappelijk partner Albert Heijn elke week vers fruit en andere levensmiddelen bij het leercentrum.

Playing for Success wordt mede mogelijk gemaakt door T-PrimaiR, DIMA en Albert Heijn

tprimairs      dima   ah