Over Willem II Betrokken

 

Al sinds 1896 is Willem II dé voetbaltrots van Tilburg. Naast het leveren van aantrekkelijk voetbal staat maatschappelijke betrokkenheid hoog in het vaandel bij Willem II. Om voetbal en samenleving zo goed mogelijk met elkaar te verbinden is in 2016 Stichting Willem II Betrokken opgericht.

Willem II Betrokken ondersteunt, begeleidt en initieert maatschappelijke initiatieven in Tilburg en omgeving, hierbij gebruikmakend van de kracht en uitstraling van Willem II. De profvoetballer en trainer als rolmodel en het Koning Willem II stadion als inspirerende (leer)omgeving maken onze doelgroepen sterker en vergroten hun kansen. Samen met onze partners en door onze activiteiten en projecten zetten we ons in voor iedereen in Tilburg en beïnvloeden we de samenleving op een positieve manier. Willem II is namelijk meer dan voetbal!

Bij onze projecten en activiteiten richten we ons op de volgende thema’s:

  • Talentontwikkeling à De projecten en activiteiten dragen bij aan de ontwikkeling van talenten van de deelnemers. 
  • Participatie à De projecten en activiteiten dragen bij aan het doel: ‘iedereen doet mee'.
  • Positieve gezondheid  à De projecten en activiteiten dragen bij aan het informeren, inspireren en enthousiasmeren over het belang van een gezonde en vitale leefstijl.

Bij elk initiatief dienen meerdere lokale partijen betrokken te zijn waardoor verbinding ontstaat tussen ondernemers, maatschappelijke organisaties, welzijn, onderwijs en (Til)burgers. Tenslotte dient een initiatief een duurzaam karakter te hebben.

Stichting Willem II Betrokken opereert onafhankelijk van de sportieve bewegingen van Willem II. De stichting wordt bestuurd door een zestal leden afkomstig uit een breed maatschappelijk werkveld. In het bestuur zijn zowel het primair- als voortgezet onderwijs vertegenwoordigd evenals welzijn en ondernemers uit Tilburg. Daarnaast is er een zetel voor de algemeen directeur van Willem II.