Symposium Football Memories

Ter gelegenheid van het 125-jarig jubileum van Willem II en het 5-jarig bestaan van Willem II Betrokken vond op donderdagmiddag 7 oktober een symposium plaats over het project Football Memories. In een nauwe samenwerking met de Bibliotheek LocHal werd een gevarieerd en rijk programma aangeboden. In een goed gevulde Kennismakerij loodste Jeroen Latijnhouwers de deelnemers op een voortreffelijke wijze door het programma. Op deze pagina kun je het uitgebreide verslag vinden van die dag. Daarnaast kun je hier de aftermovieen een van de onderdelen van het programma: een interview met Peter Année over de 'Beste 11 van Willem II' bekijken.

Aftermovie symposium
Naast een uitgebreid tekstueel verslag met foto's, is het symposium ook met video in beeld gebracht. In onderstaande aftermovie kijken we terug op een geslaagde dag. Bekijk 'm hier:

Interview Peter Année
Voor Peter Année geldt maar een uitspraak: ‘79 jaar verliefd op Willem II.’ Op 8-jarige leeftijd verhuist Peter met zijn ouders van Rotterdam naar Tilburg. Vanaf dat moment is hij betrokken bij Willem II en hoe en dat zullen wij weten ook. Hij ging er zelf voetballen, werd jeugdleider, keeperstrainer, bestuurslid, stadion-speaker, schrijver van voorbeschouwingen en wedstrijden. Afgelopen september interviewt Thijs Kemmeren hem op de tribune van het Koning Willem II Stadion en wordt Peter uitgedaagd zijn beste 11 van Willem II uit al die jaren op te stellen. Dat elftal werd door Peter uitgebreid met de trainers en de reservebank. Bekijk hier het interview:


Standby Thuiszorg sponsor
Sinds dit seizoen is Standby thuiszorg trotse sponsor van Football Memories en Willem II Betrokken. Standby thuiszorg is dé specialist op het gebied van o.a. dementiezorg en biedt zorg aan huis aan mensen van 2 tot 24 uur per dag. De wijze waarop met Football Memories mensen door het oproepen van mooie herinneringen worden gestimuleerd sluit naadloos aan op de visie van Standby.