PROJECT: WILLEM II FOOTBALL MEMORIES

Vanaf eind 2018 is het project Football Memories bij Willem II een feit. Bij dit project gaat het om het ophalen van mooie en dierbare herinneringen uit de rijke voetbalgeschiedenis van de Tricolores, maar ook om het versterken van sociale contacten. Iedere twee weken vindt er een sessie plaats in het Koning Willem II Stadion, waarbij ongeveer 25 deelnemers onder begeleiding van vrijwilligers herinneringen komen ophalen. 

Zo’n sessie duurt net zo lang als een voetbalwedstrijd; negentig minuten met een pauze van een kwartier. Tegen halfdrie ’s middags melden deelnemers zich in het Koning Willem II stadion. Ze nemen samen met de vrijwilligers plaats aan tafels waarop foto’s, plakboeken, oude voetbalschoenen, krantenknipsels en spelersportretten op tafel liggen. Wanneer ‘het fluitsignaal’ voor de aftrap heeft geklonken is het tijd om voor even terug te gaan naar die goede oude tijd. 

Herkenning
De bijeenkomsten zijn steeds een feest van herkenning, trots en onderlinge betrokkenheid. Vrijwilligers en begeleiders zien vol bewondering hoe de deelnemers opleven tijdens de sessies. Football Memories maakt echt iets los bij ouderen voor wie dit soort sociale interacties niet meer zo vanzelfsprekend is. Dit is dan ook de reden dat Willem II Betrokken het project een structureel vervolg heeft gegeven. 

Ontstaan
Het project Football Memories is naar Nederland gehaald door initiatiefnemer Arjen Pijfers. Willem II kreeg hierbij de primeur. Later is Football Memories ook bij andere clubs in Nederland van start gegaan. Het succesproject is ontstaan in het Verenigd Koninkrijk. Het is daar al meer dan tien jaar een enorm succes. 

Aandacht van de media
Football Memories bleef de laatste jaren ook niet onopgemerkt in de media. Onder andere RTL Nieuws, NPO Radio 1 ('Spraakmakers'), NOS Langs De Lijn en het Brabants Dagblad deden verslag van de verschillende sessies van Football Memories. De artikelen en uitzendingen zetten we hieronder voor je op een rijtje: 
RTL Nieuws –  (Zie filmpje)
NPO Radio 1 / Klik hier
Brabants Dagblad - dinsdag 26 februari 2019 /  Klik hier
NOS Langs De Lijn – vrijdag 21 februari 2020 / Klik hier

Contact
Zou u of iemand die u goed kent graag in aanmerking willen komen voor Football Memories? Of wilt u meer weten over het project? Dat kan! Mail hiervoor naar wiibetrokken@willem-ii.nl en we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

 

Willem II Football Memories wordt mede mogelijk gemaakt door Bonheur Horeca Groep.

  BHG