PROJECT: DE UITBLINKERS

De Uitblinkers is een maatschappelijk initiatief waarbij de club rolmodellen inzet om een elftal jongeren te begeleiden binnen de setting van het Koning Willem II stadion. Het is het nieuwste project van Willem II Betrokken, dat eind 2021 voor het eerst van start ging. Willem II geeft jongeren die dreigen uit te vallen in het MBO met De Uitblinkers een extra steuntje in de rug.

In het speciaal ontwikkelde begeleidingsprogramma zet de club rolmodellen in om een elftal jongeren te begeleiden. De kwetsbare doelgroep, die thuis, op school of in hun leven extra ondersteuning kan gebruiken, volgt een persoonlijk programma waarin sport als middel centraal staat. 

Competenties ontwikkelen
Het twaalf weken durende begeleidingsprogramma is bedoeld om kwetsbare jongeren bepaalde competenties te laten ontwikkelen waar zij trots op zijn, en er zo voor te zorgen dat de jongeren nieuwe motivatie vinden om door te zetten. De jongeren komen twee dagdelen per week naar het Koning Willem II stadion, waar ze sportieve activiteiten volgen en hun persoonlijke ontwikkeling centraal staat.

 

De Uitblinkers wordt mede mogelijk gemaakt door SELF Doen wat werkt, R-Newt en Gemeente Tilburg.