PROJECT: LIBRA FIT & FUN DAG

 

Jaarlijks organiseren het Revalidatiecentrum Libra Revalidatie & Audiologie en Willem II Betrokken de Libra Fit & Fun dag. Dit is een sportevenement waarop kinderen en jongeren met een beperking het plezier van sporten kunnen ervaren.

Plezier tijdens sporten en bewegen is namelijk niet voor ieder kind of jongere zo vanzelfsprekend. Voor veel kinderen en jongeren met een beperking is sporten vaak lastiger dan voor anderen. Om deze reden hebben Willem II Betrokken en Libra Revalidatie & Audiologie een speciale sportdag in het leven geroepen, waarbij het plezier centraal staat. Op deze dag kunnen de kinderen en jongeren deelnemen aan diverse sportclinics die het Sportcentrum van Libra R&A voor hen organiseert. Zij worden hiertoe uitgedaagd door de meer dan tien aanwezige voetballers van Willem II. Zij proberen de kinderen te stimuleren om te sporten met de centrale boodschap dat sporten voor iedereen is. 

Sportieve clinics
De kinderen en jongeren staan voor een bomvolle middag vol met leuke activiteiten. De aanwezige spelers van Willem II doen ook daadwerkelijk mee met de sportieve clinics. Samen met de kinderen en jongeren nemen ze deel aan spellen als rolstoelbasketbal, hockey en zitvolleybal. Maar niet voordat de kinderen en jongeren lekker hebben geluncht met hun favoriete voetbalspelers en ze een gezamenlijke warming-up hebben gedaan. Een goede voorbereiding is namelijk van groot belang, dat hoef je de spelers ook niet te vertellen. Ook wordt er een weerbaarheidstraining georganiseerd. Om deze sportieve dag in gehele voetbalstijl af te sluiten wordt er aan het einde een mini-persconferentie gehouden, waarbij er teruggeblikt wordt op deze speciale dag.

Eyeopener
Voor veel kinderen en jongeren is deze dag een eyeopener én een opstap naar een sportvereniging in de buurt. Dat sporten voor deze kinderen en jongeren lastiger blijkt dan voor anderen, wil niet zeggen dat zij geen mogelijkheid hebben tot sporten. In de regio Tilburg zijn namelijk genoeg sportverenigingen die leden met een beperking met open armen ontvangen. De verenigingen krijgen op Libra Fit & Fun dag daarom ook de gelegenheid om zich voor deze kinderen en jongeren zich van hun beste kant te laten zien. 

Libra