PROJECT: LIBRA FIT & FUN DAG

 

Jaarlijks organiseren het Revalidatiecentrum Libra Revalidatie & Audiologie en Willem II Betrokken de Libra Fit & Fun dag. Dit is een sportevenement waarop kinderen en jongeren met een beperking het plezier van sporten kunnen ervaren.

Plezier tijdens sporten en bewegen staat dan ook voorop deze dag. Zij kunnen dit ervaren door deelname aan diverse sportclinics die het Sportcentrum van Libra R&A voor hen organiseert. De voetballers dagen hen uit om mee te doen of om samen te sporten. Een andere belangrijke boodschap op deze dag is dat sporten iets voor iedereen is.

Zeker tien aanwezige Willem II-spelers stimuleren de kinderen met een beperking tot sporten. De spelers doen daadwerkelijk mee aan de clinics en vóór de gezamenlijke warming-up kunnen de kinderen lekker lunchen met hun idolen. Hierna staat de hele middag volgepland. Zo doen de kinderen aan sporten als rolstoelbasketbal, hockey en zitvolleybal en wordt er een weerbaarheidstraining en mini-persconferentie gehouden.

Naast dat we deze kinderen een onvergetelijke dag willen bezorgen is het Libra Sportcentrum voor veel kinderen een opstap naar een sportvereniging in de buurt. In de regio Tilburg zijn veel sportverenigingen die leden met een beperking kunnen gebruiken. Zij krijgen dan ook de gelegenheid zich te presenteren deze dag.


Libra