PROJECT: PILOT BLINDENTRIBUNE

 

Live verslaggeving voor pilot blindentribune succesvol

Willem II heeft tijdens een thuiswedstrijd van tegen FC Utrecht voor het eerst een blindentribune in het Koning Willem II stadion getest. De succesvolle pilot is te danken aan een samenwerking van Willem II Betrokken met de Koninklijke Visio, Baker Street en No Image. Een belangrijke rol was ook weggelegd voor John van Schijndel. Groot fan van Willem II en kampt sinds een aantal jaren met een steeds slechter wordend zicht. Hoe kan hij toch zijn clubwedstrijden blijven volgen?

“Ik heb sinds een aantal jaren een steeds slechter wordend zicht dus ik was enorm blij dat Willem II open stond voor een proef waar blinden en slechtzienden toch de wedstrijd kunnen bezoeken. Via audioapparatuur ontvingen we apart wedstrijdcommentaar. Zo konden ik en 15 andere blinde- en slechtziende voetballiefhebbers live een wedstrijd in het stadion beleven. We werden door de verslaggevers continu geïnformeerd over wat er op het veld gebeurd. Dit wedstrijdcommentaar is veel gedetailleerder dan een regulier radioverslag én subjectief. Mooi was het! Ik hoop maar dat we dit regulier kunnen doen zodat ik alle wedstrijden kan blijven bezoeken!”. 

12

John van Schijndel bij het heilige gras in Camp Nou

Carrière als sportverslaggever wat voor jou?
Willem II Betrokken realiseert dan ook heel graag een definitieve blindentribune per komend seizoen en is momenteel bezig om de basisinvestering die dit met zich meebrengt bij elkaar te krijgen. Naast het voorzien van het stadion van de juiste technische apparatuur, worden vrijwilligers gezocht die altijd al droomden van een carrière als sportverslaggever. Gedurende de 17 thuiswedstrijden doen zij per tweetal gedetailleerd verslag van de wedstrijd zodat de supporters op de blindentribune de wedstrijd door hun ogen kunnen meebeleven. Hiervoor zijn we nog op zoek naar mensen, dus heb je interesse, stuur een mailtje naar wiibetrokken@willem-ii.nl.