PROJECT: BLINDENTRIBUNE

Voetbal is voor iedereen. Willem II verwelkomt graag zoveel mogelijk supporters in het eigen Koning Willem II stadion. Zo ook visueel gehandicapten. Na een aantal tests is de blindentribune vanaf februari 2020 in ons stadion een feit. Met de juiste technische apparatuur en een aantal vrijwillige sportverslaggevers kunnen de supporters op de blindentribune de wedstrijd op een unieke manier ervaren. 

Deze unieke manier houdt in dat visueel gehandicapten voor aanvang van de wedstrijd een hoofdtelefoon krijgen die ze tijdens de wedstrijd opdoen. Iedere thuiswedstrijd zijn twee vrijwillige reporters, die op perstribune in het stadion zitten, door deze hoofdtelefoon te horen. Zij doen gedetailleerd verslag van de wedstrijd, terwijl de visueel gehandicapten zelf de sfeer, geur en andere omstandigheden kunnen ervaren. 

Samenwerking
Voor het zo optimaal mogelijk realiseren van de blindentribune werkt stichting Willem II Betrokken nauw samen met verschillende partners. Eén daarvan is First Impression. Zij zijn de audiovisueel partner van Willem II en zijn verantwoordelijk voor de zend –en ontvangstapparatuur. Daarnaast zijn de belangenorganisatie oogvereniging Brabant-Zeeland en zorginstelling Bartimeus nauw betrokken geweest bij de totstandkoming van dit project. 

Carrière als sportverslaggever?
Een blindentribune zou niks zijn zonder onze vrijwillige sportverslaggevers. We zijn daarom op zoek naar meer vrijwilligers. Droom jij al lang van een carrière als sportverslaggever? Of wil je ons als ervaren sportverslaggever helpen met het realiseren van dit project? Aarzel niet! Bekijk hier de vacature.

Plekje op de blindentribune
Enthousiast geworden over de blindentribune? Zou je zelf wel eens op de blindentribune willen plaatsnemen? Of ken je iemand voor wie dit ook een geweldige ervaring zou zijn? Stuur dan een mailtje naar wiibetrokken@willemii.nl en wie weet ontvangen we jou binnenkort wel op onze blindentribune.

De Blindentribune wordt mede mogelijk gemaakt door First Impression.

fi