Willem II Betrokken in oktober

Willem II Betrokken in oktober

De maand oktober is weer achter de rug. Een maand vol met nieuwe maatschappelijke projecten en initiatieven voor Willem II Betrokken. In deze update kijken we terug.

De Uitblinkers genomineerd
In oktober werd 'De Uitblinkers', een gloednieuw maatschappelijk project van Willem II Betrokken, genomineerd voor Maatschappelijk Project Eredivisie 2021 van de Vriendenloterij. Willem II Betrokken maakt hierbij kans op 50.000, 30.000 of 20.000 euro, om zo het project te kunnen verwezenlijken. De Uitblinkers is een maatschappelijk initiatief waarbij de club rolmodellen inzet om een elftal jongeren te begeleiden binnen de setting van het Koning Willem II stadion. Supporters en een vakkundige jury bepalen samen welke maatschappelijke projecten in de top drie terechtkomen en dus een projectbijdrage ontvangen. Jouw stem telt dus! Help jij 'De Uitblinkers' naar de overwinning? Stem via vriendenloterij.nl/stemwillem-ii.  


Wielertocht Tilburg-Utrecht
In aanloop naar de wedstrijd FC Utrecht - Willem II fietste tientallen sponsors en supporters de 85 kilometer van het Koning Willem II stadion naar stadion Galgenwaard in Utrecht. Met eigen bijdragen en bijdragen van sponsoren werd geld opgehaald voor stichting Willem II Betrokken. Het doel van de etappe was geld bij elkaar rijden voor de aanschaf van technische apparatuur voor de Blindentribune in het stadion. Bij thuiswedstrijden kunnen visueel gehandicapten op de tribune een live verslag van de wedstrijd met een hoofdtelefoon volgen en meebeleven. Meer weten over de Blindentribune? Klik hier.


Willem II Betrokken Box geopend
Tijdens de wedstrijd Willem II - Fortuna Sittard is de Willem II Betrokken Box feestelijk geopend. Op initiatief van Rabobank is Box 10 omgedoopt tot de Willem II Betrokken Box. Naast Rabobank en Willem II Betrokken, hebben zich inmiddels ook Citymarketing Tilburg, MidPoint Brabant en DHL aangesloten bij dit initiatief. Al deze bedrijven streven naar de ontwikkeling van duurzame relaties, circulariteit en de ontwikkeling en behoud van talent. Kernwaarden die perfect passen bij de waarden van Willem II Betrokken. Heb je ook interesse in de activiteiten van Willem II Betrokken? Neem dan contact op met Suzanne.Albregts@willem-ii.nl (coördinator Willem II Betrokken). 


Symposium Football Memories
Ter gelegenheid van het 125-jarig jubileum van Willem II en het 5-jarig bestaan van Willem II Betrokken vond er in oktober een symposium plaats over het project Football Memories. In een nauwe samenwerking met de Bibliotheek LocHal werd een gevarieerd en rijk programma aangeboden. Onder andere Martin van Geel (algemeen directeur Willem II), Rolph Dols (wethouder gemeente Tilburg) en Aukje Geubbels (Eredivisie CV) waren hierbij aanwezig. Lees hier het verslag van deze middag.


Willem II Betrokken maakte ook een heuse aftermovie van het symposium. Bekijk 'm hier: 

Playing for Success weer van start in jubileumjaar
Het maatschappelijke project Playing for Success is in oktober weer van start gegaan. De eerste groep kinderen werd op feestelijke wijze ontvangen bij het Koning Willem II stadion. Niet alleen omdat ze van start mogen met het leuke en leerzame programma, maar ook omdat het voor Playing for Success Tilburg dit jaar een extra bijzonder jaar is. Het project bestaat namelijk 10 jaar! Dit was dan ook de reden om de spelersinterviews bij de expositie in De Bibliotheek Lochal plaats te laten vinden. Dit keer vroegen de deelnemende kinderen Görkem Saglam, Godfried Roemeratoe, Jorn Brondeel en Emil Bergström het hemd van het lijf. Meer weten over het project Playing for Success? Klik hier.


Collecte Villa Pardoes
Tijdens de wedstrijd Willem II - Fortuna Sittard vond er een collecte plaats om geld op te halen voor Villa Pardoes. De totale opbrengst van deze collecte bedraagt maar liefst €3.293.70! Iedereen die iets gedoneerd heeft, bedankt! Met het geld kan Villa Pardoes nog meer gezinnen een unieke vakantiebeleving bieden. 

Willem II Media

Laatste nieuws