Willem II Betrokken in januari en februari

Willem II Betrokken in januari en februari

De eerste twee maanden van 2022 zitten er alweer op. Wat deed Willem II Betrokken in de maand januari en februari? In deze update kijken we terug.

Rabo Willem II Foodtour gestart
In januari zijn er 14 basisscholen uit de regio met in totaal 25 groepen en 636 leerlingen begonnen aan de Rabo Willem II Foodtour. De Rabo Willem II Foodtour behoort tot een van de maatschappelijke projecten van Willem II Betrokken. Tijdens het project volgen leerlingen een interactief lesprogramma over gezonde voeding. Iedere deelnemende klas krijgt een krat met benodigdheden voor het project. Deze werden door de leerkrachten opgehaald bij het Koning Willem II stadion. 

Meer weten over de Rabo Willem II Foodtour? Klik dan hier.

Aftrap Scoor een Boek!
In janurari vonden de jaarlijkse opnames voor ons project Scoor een Boek, een project in samenwerking met De Bibliotheek Midden-Brabant, weer plaats! Dit jaar is Görkem Saglam de ambassadeur van het project. Hij moedigt de deelnemende scholen deze editie aan om zoveel mogelijk boeken te scoren. Begin februari werd het project afgetrapt op 15 verschillende scholen. Bij OBS De Blaak was deze aftrap wel heel speciaal. De enige echte Kingo kwam namelijk langs om het project met de kinderen officieel te starten. Meer weten over Scoor een Boek? Klik dan hier.


Willem II Betrokken krijgt eigen DHL streetscooter
Willem II Betrokken heeft van maatschappelijk partner DHL een elektrische streetscooter gekregen. Deze wagen kan door Willem II Betrokken ingezet worden om scholen en andere partners in de stad en omgeving te bezoeken. Naast het schenken van een streetscooter aan Willem II Betrokken heeft DHL een laadpalenstation aan Willem II beschikbaar gesteld. Bezoekers van het Koning Willem II stadion met een elektrische auto kunnen zo voortaan hun auto hier opladen. De negen splinternieuwe laadpalen zijn geplaatst in samenwerking met PowerGo en Ecotap.

 

Football Memories weer van start
Na lange tijd zonder fysieke bijeenkomsten van Football Memories mocht het medio februari eindelijk weer. De deelnemers kwamen weer in grote getalen naar het Koning Willem II stadion om samen herinneringen op te halen. Ook algemeen directeur Martin van Geel sloot even aan. De bedoeling is dat Football Memories om de twee weken weer plaats gaat vinden in het stadion. Meer weten over Football Memories? Klik hier.


Spelersinterviews Playing for Success
In februari was het weer tijd voor voor de spelersinterviews van Playing for Success. Dit keer vroegen de deelnemende kinderen nieuwkomers Thijs Oosting en Wessel Dammers het hemd van het lijf. Uiteraard kon een foto met de spelers hierbij niet ontbreken. Meer weten over Playing for Success? Klik hier.

 

Eerste ronde De Uitblinkers afgesloten
Ronde 1 van De Uitblinkers zit erop. Via het project hebben de jongeren een motivatieboost gekregen en zijn de diploma kansen een stuk vergroot. De omgeving van het Koning Willem II stadion, de verschillende rolmodellen en het sportprogramma hebben hun meerwaarde bewezen! Er kan met trots worden teruggekeken. Nu rest de taak de bal te blijven laten rollen...

Toin Damen / Willem II Media

Laatste nieuws