Willem II Betrokken in april

Willem II Betrokken in april

Willem II Betrokken blijft aan de weg timmeren. De maatschappelijke stichting van de club omarmt steeds meer initiatieven en komt ook vaker in de publiciteit. Ondanks dat de actuele situatie rondom het corona-virus er nog steeds voor zorgt dat alles wat anders verloopt dan normaal gesproken, hebben we toch een hoop initiatieven op speciale wijze voort kunnen zetten. Wat deed Willem II Betrokken in april? Wij sommen het even voor jou op!

Hartverwarmende paasactie
Op Paaszaterdag hebben supporters van Willem II bijna 300 oudere en minder valide mede-Willem II’ers verrast. Seizoenkaarthouders van 75 jaar en ouder en rolstoelgebruikers ontvingen namens de supportersverenigingen een paaspakketje. Uiteraard steunt Willem II Betrokken dit geweldige initiatief. Lees er hier meer over.

Throwback-Thursday
Geheel in het teken van Football Memories keken we de afgelopen maand elke donderdag terug op de gouden generatie van de Tricolores in #ThrowbackThursday. Van de ontknoping in de Champions League in 1999 tot aan de ontknoping in 2016 tegen NAC Breda en van documentaires tot aan historische verhalen; het kwam allemaal voorbij. Bekijk de eerste vijf Throwback-Thursdays hier terug:

Throwback Thursday #1: Documentaire ‘Stoere Kerels’
Throwback-Thursday #2: Ontknoping 2016
Throwback-Thursday #3: 20 historische verhalen
Throwback-Thursday #4: Champions League 1999
Throwback-Thursday #5: D’n Doc, 42 jaar bij Willem II

Kinderzwerfboekenstation bij Willem II 
Vanaf dinsdag 21 april is er bij Willem II een kinderzwerfboekenstation te vinden. In samenwerking met Kinderzwerfboek biedt Willem II Betrokken kinderen de mogelijkheid om een boek te komen uitzoeken bij het stadion. Zo hoeven ze zich in deze lastige tijd niet te vervelen. Meer weten over het kinderzwerfboekenstation? Klik dan hier.

Interview met eerste deelnemer Football Memories
Voor de meeste deelnemers van Football Memories zijn de bijeenkomsten hét uitje van de week. Ook voor Theo van Berkel (79) uit Loon op Zand. Hij was de eerste deelnemer van het succesvolle project Football Memories. Hij is dan ook een trouwe bezoeker van de tweewekelijkse bijeenkomsten. Helaas gaan die voorlopig even niet door. Wat doen hij en zijn vrouw nu om de tijd door te komen? Zijn er bijvoorbeeld alternatieven voor de bijeenkomsten? Dat en meer lees je in een interview van Arjen Pijfers, de initiatiefnemer van Football Memories. Lees het hier. 

Eredivisie voor elkaar
Eind april is het vrijwilligersplatform eredivisievoorelkaar.nl in het leven geroepen. De Eredivisie zet zich in deze lastige tijd in voor de samenleving. Spelers en trainers uit de Eredivisie doen samen een oproep aan alle Nederlanders om zich in te zetten als vrijwilliger tijdens de corona-crisis. In een video geven de spelers en trainers het voorbeeld hoe men elkaar op afstand een helpende hand kan bieden. Zo videobelt aanvoerder Jordens Peters met een seizoenkaarthouder om samen mooie voetbalherinneringen op te halen. De video met daarbij meer informatie over het platform kun je hier vinden.

Thuiseditie Scoor een Boek
Vanwege het corona-virus kon het geplande fluitsignaal, oftewel de afsluitende sportdag, van het project Scoor een Boek afgelopen maand niet doorgaan. Deze zal dit jaar ook geen vervolg meer gaan krijgen. Echter betekent dit niet dat de deelnemende kinderen van het project nu stil moeten gaan zitten. Kinderen kunnen aan de hand van een heuse thuiseditie, i.s.m. met De Bibliotheek Lochal, thuis nóg meer boeken scoren dan voorheen. Zo hopen we over een paar weken toch nog een mooi aantal gescoorde te kunnen bekend maken. Wordt ongetwijfeld vervolgt…
Wil je meer weten over de thuiseditie? Of wil je zelf meedoen? Kijk dan op scoorthuis.nl 

Bijdrage actie dak –en thuislozen
In het kader van Koningsdag hebben stichting Wijkraad Theresia en Traverse met begeleiding van de gemeente Tilburg tientallen ‘koningspakketten’ uitgedeeld aan dak- en thuislozen. Ook Willem II Betrokken leverde hieraan een bijdrage. We hebben ervoor gezorgd dat er 28 kinderpakketten klaar stonden voor gezinnen die op dit moment geen eigen onderkomen hebben. Wil je meer weten over het initiatief? Lees dan het artikel van het Brabants Dagblad.

d

Toin Damen

Laatste nieuws