Willem II Betrokken in het voorjaar

Willem II Betrokken in het voorjaar

In het voorjaar van 2022 bleef Willem II Betrokken volop aan de weg timmeren. In deze update nemen we je mee door de projecten en activiteiten van de afgelopen tijd.

Libra Fit & Fundag
Na ruim twee jaar van afwezigheid was het medio maart eindelijk weer tijd voor de Libra Fit & Fundag. De sportdag, die speciaal in het leven geroepen is om kinderen met een beperking en hun broertjes en zusjes te laten zien hoe leuk sporten is, telde dit jaar ruim 70 enthousiaste kinderen en jongeren die mochten sporten met de spelers en stafleden van Willem II. Op het programma stonden verschillende sportclinics zoals passend voetbal, rolstoelbasketbal, capoeira, pumptrack, tafeltennis en AmiGO (voetbalschieter). De Libra Fit & Fundag behoort tot een van de maatschappelijke projecten van Willem II Betrokken. Lees hier meer over de bijzondere dag.


Rabo Willem II Foodclinic
Voor de allereerste keer vond in maart de Rabo Willem II Foodclinic, dé afsluiter van de Rabo Willem II Foodtour, plaats in het Koning Willem II stadion. Zo'n kleine 100 leerlingen van Basisschool 't Schrijverke uit Goirle, Hubertus uit Tilburg en Willibrordusschool uit Alphen mochten tijdens de Foodclinic aan de slag met vier verschillende onderdelen; een gezonde lunch maken, een quiz, sportactiviteiten op het veld en uiteraard een officiële rondleiding door het stadion. Aan het einde van de dag werd de winnaar van het maatschappelijke project, die gekozen is op basis van ingestuurde vlogs van de klassen, bekend gemaakt. De winnende klas mocht naar de wedstrijd Willem II - Vitesse op 24 april. Lees hier meer over de eerste editie van de Foodclinic.


Speciale gast tijdens Willem II - AZ
Tijdens de wedstrijd Willem II - AZ hadden we een speciale gast in het Koning Willem II stadion. Kevin, die eind vorig jaar al zijn wens in vervulling zag gaan bij Busje Komt Zo van Paul de Leeuw, mocht bij de wedstrijd nog eens langs komen. Dit keer niet om het heilige gras te maaien, maar om een wedstrijd mee te lopen met de grasprikkers van Willem II. Als kers op de taart mocht hij ook nog mee het middencirkeldoek vasthouden. Het werd voor Kevin een avond om niet snel te vergeten.

Scoor een Boek! Rust en Fluitsignaal
Begin maart vond de jaarlijkse rust van het project Scoor een Boek! plaats. Kingo en de leesconsulente gingen langs bij Basisschool de Vonder om de tussenstand op te maken bij de deelnemende klassen. Ze bekeken samen de videoboodschap van Görkem Saglam en deden een lesje lezen en bewegen tegelijkertijd. Ruim een maand later vond het zogenoemde Fluitsignaal plaats. Een sportevenement voor alle deelnemende kinderen waarbij ook het totaal aantal gescoorde boeken bekend gemaakt wordt. Aangemoedigd door eerste elftalspeler Görkem Sağlam lazen 37 bassischoolklassen binnen negen weken samen meer dan 4591 boeken. Lees hier meer over het project Scoor een Boek!


DHL verlengt samenwerking Willem II Betrokken
Eind mei heeft DHL de samenwerking met Willem II Betrokken met nog eens twee seizoenen verlengd. De maatschappelijke initiatieven van Willem II Betrokken kunnen daarmee de komende jaren rekenen op de steun van DHL. Samen met DHL kan verder worden gebouwd aan het ontwikkelen van talent, het bevorderen van gezond leven en het betrekken van alle mensen in de regio Tilburg.

Toin Damen / Willem II Media

Laatste nieuws