Wielertocht Tilburg - Utrecht voor Willem II Betrokken

Wielertocht Tilburg - Utrecht voor Willem II Betrokken

Tientallen sponsors en supporters fietsten zondag de 85 kilometer van het Koning Willem II stadion naar stadion Galgenwaard in Utrecht. Met eigen bijdragen en bijdragen van sponsoren werd geld opgehaald voor stichting Willem II Betrokken. 

Het idee van fietsen naar een uitwedstrijd leeft al langer. Velen kennen het voorbeeld van Frank Kriellaars, voorzitter van stichting Kingzine, die in februari 2020 negen uur fietste naar het stadion van FC Emmen. Ook fietsen eerder twee supporters naar een uitwedstrijd in Heerenveen. 

Opbrengst voor ‘blindentribune’ 
De in totaal 35 fietsers verzamelden zondagochtend in unieke Willem II-wielershirts. Het doel van de etappe was geld bij elkaar rijden voor de aanschaf van technische apparatuur voor de blindentribune in het stadion. Bij thuiswedstrijden kunnen visueel gehandicapten op de tribune een live verslag van de wedstrijd met een hoofdtelefoon volgen en meebeleven. Tot nu toe beschikt Willem II Betrokken niet over eigen apparatuur. 

Organisatie en sponsors
Een aantal sponsors, waaronder Geert van der Werf van Logistic Force, pikten het idee op. Contacten werden gelegd met Paul en Frank Verschuren en Paul Brekelmans van De Tweewieler (Udenhout en Vught). Daar viel het idee in goede aard. De Tweewieler kon zorgen voor de Willem II Betrokken-wielershirts en technische ondersteuning. Binnen Willem II zelf gingen Mischa Rook, Jos de Kruif en Suzanne Albregts ermee aan de slag en werd de logistieke operatie opgezet. 

Buienradar
De afgelopen dagen is Buienradar vele malen geraadpleegd. De weersvoorspellingen waren niet best: veel regen en wind. Onder toejuichingen van Kingo, vrienden en familieleden vertrokken om 11.00 uur de fietsers naar de Galgenwaard. Halverwege was een pauzeplaats ingericht. Daar zorgde Bidfood voor soep, broodjes en fruit. Het weer werkte mee en tijdens de rit was het droog. De echte buien vielen pas tijdens de wedstrijd.

Pech voor Leo Alkemade
BN’er en Willem II-supporter Leo Alkemade was met zijn zoon Kars van de partij. Leo is ambassadeur van Willem II Betrokken en actief betrokken bij het project Rabo Willem II Foodtour. Kars was met zijn 13 jaar de jongste deelnemer. In de eerste helft van de tocht, net voor de pauzeplaats, reed Leo voor de tweede keer plat. Reparatie lukte jammer genoeg niet. Met pijn in het hart besloten vader en zoon met een taxi huiswaarts te gaan.

Aankomst
Complimenten voor de ontvangst in het stadion van FC Utrecht. De Utrechters hadden gezorgd voor douche- en omkleedruimtes en mooie plaatsen voor het Willem II-peloton op de tribune.

Dank aan alle sponsors
Deze geslaagde wielertocht voor de blindentribune kon alleen maar slagen dankzij de bijdragen van DHL, De Tweewieler, Logistic Force, Bidfood, VDT Advocaten en AB Inbev. En natuurlijk dankzij de bijdrage van alle deelnemende wielrenners, waarvoor een groot compliment op zijn plaats is!

Voor aanvang van de wedstrijd werden sponsoren en organisatoren van Willem II Betrokken in het zonnetje gezet. Ook FC Utrecht werd bedankt voor haar gastvrije medewerking. Tot slot werd er nog en heuse veiling georganiseerd van een uniek ingelijst Willem II-wielershirt. Hans Smit Fabian van Actief Zorg was met € 750 de hoogste bieder waarmee de totale opbrengst van dit mooie initiatief voor Willem II Betrokken op € 9500 uit is gekomen. Een bedrag waarmee de doelstelling om eigen apparatuur aan te schaffen voor de blindentribune kan worden verwezenlijkt!

Toin Damen

Laatste nieuws