Week tegen eenzaamheid

Week tegen eenzaamheid

Van 1 t/m 8 oktober staat de Week tegen Eenzaamheid centraal. In deze week wordt eenzaamheid op verschillende wijzen onder de aandacht gebracht. Willem II draagt daar een steentje aan bij. Zo reisde vrijdag een Oldstars team af naar Amsterdam, om deel te nemen aan het Oldstars Walking Football Event. Daarnaast liepen ouderen mee in de line-up bij de wedstrijd Willem II - AZ.

Walking Football
Vrijdag vond in het Olympisch Stadion in Amsterdam het Oldstars Walking Football Event plaats. Sinds 2013 wordt het evenement georganiseerd door de Eredivisie, het Nationale Ouderenfonds en de Vriendenloterij. Het doel van deze dag is om 60-plussers te laten genieten van Walking Football. 

De wedstrijden van Walking Football worden op een andere manier gespeeld dan het reguliere voetbal. Zo wordt op kleine veldjes wedstrijden van een kwartiertje met zes tegen zes gespeeld. Het meest belangrijke: er wordt geen score bijgehouden, het draait immers niet om winnen, maar om meedoen! Walking Football staat daarom voor bewegen en sociaal contact met anderen. Álle Eredivisieclubs en Eerste Divisieclubs waren van de partij in Amsterdam.  

Walking Football

Fotografie © Eric Verhoeven

Ouderen in line-up
Zondag liepen bij de opkomst van Willem II en AZ 25 enthousiaste ouderen mee. Een mooi initiatief dat landelijk vanuit de Eredivisie georganiseerd werd met het Ouderenfonds en De Vriendenloterij om stil te staan bij eenzaamheid, in het bijzonder onder ouderen. Veel blije gezichten waren te zien tijdens de line-up in het Koning Willem II stadion. Arm in arm met de arbitrage, Willem II- en AZ-spelers betraden de ouderen het veld, waarna ze de spannende wedstrijd vanaf de hoofdtribune vol spanning bekeken hebben.

Fotografie © Geert van Erven

Laatste nieuws