Volop leesplezier met ons kinderzwerfboekstation!

Volop leesplezier met ons kinderzwerfboekstation!

Het is vandaag Nationale Kinderzwerfboekdag. Dit is meteen het startsein voor de Kinderboekenweek die komende week plaatsvindt. Uiteraard draagt Willem II ook weer haar steentje bij met behulp van een eigen KinderzwerfboekStation. Bij het Koning Willem II Stadion kan iedereen sinds afgelopen zomer een leuk boek komen uitzoeken.

Willem II Betrokken hecht veel waarde aan het goed leren lezen bij opgroeiende kinderen. Echter kunnen veel kinderen thuis niet lezen omdat ze simpelweg geen boeken hebben. Aan de hand van het project Scoor een Boek en het KinderzwerfboekStation dat afgelopen zomer geplaatst is, hoopt Willem II Betrokken dit probleem voor een groot deel te verhelpen. In samenwerking met Kinderzwerfboek wordt gezorgd dat er regelmatig nieuwe boeken in het station te vinden zijn.

Kinderzwerfboek
Kinderzwerfboek zorgt er al meer dan 10 jaar voor dat √©lk kind de mogelijkheid krijgt om te kunnen lezen. Dit doen zij door iedereen op te roepen om ruimte te maken in de boekenkast en gelezen kinderboeken uit zwerven te sturen. Willem II draagt dit soort initiatieven een warm hart toe en hoopt met het KinderzwerboekStation een mooie bijdrage te kunnen leveren. 

Locatie KinderzwerfboekStation
Je vindt het KinderzwerfboekStation onder het afdak bij het voormalige Van Boekel-kantoor, dat zich voor het stadion bevindt. Momenteel staat deze verscholen achter een witte grote tent die op het parkeerterrein staat. Desondanks is het station nog steeds bereikbaar! Hier kun je op kantoordagen tussen 09.00 en 17.00 uur terecht om een boek uit te zoeken. Heb je zelf nog een leuk boek liggen wat je graag achter wil laten voor een nieuwe lezer? Dat kan natuurlijk ook! Neem het boek mee en plak er een sticker op die je in het boekenstation vindt. Zo zorgen we samen voor voldoende leesplezier voor iedereen!

Kinderzwerfboek

Laatste nieuws