Vijf jaar Willem II Betrokken

Vijf jaar Willem II Betrokken

Stichting Willem II Betrokken viert vandaag het vijfjarig bestaan. De maatschappelijke tak van Willem II startte in 2016 met het ondersteunen, begeleiden en initiëren van maatschappelijke initiatieven in Tilburg en omgeving.

Willem II zette zich enkele jaren geleden al in voor maatschappelijke projecten zoals zoals Playing for Success, Op de Stip en Libra Fit & Fun. De club wilde zich verder profileren op het gebied van sociaal-maatschappelijke betrokkenheid en wilde op een transparante manier meer projecten mogelijk maken. Dat heeft ertoe geleid dat Stichting Willem II Betrokken in het leven werd geroepen.

Die kansen in de maatschappelijke tak werden niet alleen opgemerkt door Willem II, maar in de loop der jaren ook door het bedrijfsleven. Albert Heijn besloot zich in 2017 als eerste ‘Maatschappelijk Partner’ te verbinden aan Willem II Betrokken. Inmiddels zijn ook AVEC, DHL en Rabobank als Maatschappelijk Partner al jaren verbonden aan de club en zorgen zij er mede voor dat Willem II Betrokken projecten kwalitatief naar een hoger niveau kan brengen, maar ook het aantal projecten kan uitbreiden.

In de loop der jaren heeft Willem II het aanbod aan projecten uitgebreid met o.a. ‘Scoor een Boek’, Willem II Football Memories, de blindentribune en de Rabo Willem II Foodtour. Daarnaast geeft Willem II Betrokken ook aandacht aan o.a. Stichting Met Je Hart, Villa Pardoes en de week tegen eenzaamheid en is er een samenwerking met FC Robinstijn

Willem II Football Memories
Het project met de grootste impact tot dusver is Willem II Football Memories. Samen voetbalherinneringen ophalen, dat is de essentie van dit project. Ouderen ontmoeten elkaar tweewekelijks in het Koning Willem II stadion waar ze samen met vrijwilligers herinneringen ophalen aan het rijke voetbalverleden van Willem II. Elke sessie duurt 90 minuten met een kwartier theepauze, zoals bij een echte voetbalwedstrijd. Voor veel deelnemers zijn sociale interacties als deze niet meer zo vanzelfsprekend. Willem II Football Memories is in 2019 bekroond met de Denkbeeldprijs Dementiezorg voor dit bijzondere initiatief.

Rabo Willem II Foodtour
Afgelopen schooljaar startte Willem II Betrokken in samenwerking met de Rabobank de ‘Rabo Willem II Foodtour’. Een interactieve ontdekkingsreis voor basisschoolkinderen en brugklassers naar gezonde voeding. Spelers en stafleden vertellen in negen afleveringen waar je op moet letten met betrekking tot gezond eten en drinken. De kinderen krijgen aan het eind van elke les de opdracht om een eigen vlog met betrekking tot het besproken onderwerp op te nemen en de beste eindvlogs maakten kans om deel te nemen aan een Foodclinic in het Koning Willem II stadion. Vanwege de corona-maatregelen is de afsluiting in het afgelopen schooljaar anders ingevuld, maar ’t Schrijverke uit Goirle heeft onlangs als eerste winnaar een middag gehad om nooit te vergeten.

Corona
Ondanks de corona pandemie heeft Willem II Betrokken toch geprobeerd het afgelopen anderhalf jaar zoveel mogelijk projecten voort te zetten, al dan niet op aangepaste wijze. Zo kregen deelnemers van Football Memories bijvoorbeeld exclusieve nieuwsbrieven met herinneringen in plaats van fysieke bijeenkomsten en hielpen supporters het afgelopen jaar meerdere malen met het rondbrengen van geschenken. Zo ontvingen ca. 300 ouderen met Pasen een pakket en supporters met een bijzonder ingestuurd verhaal tijdens de feestdagen een pakket. Dit heeft ertoe geleid dat Stichting Willem II Betrokken en Stichting Kingzine de handen onlangs ineen sloegen om vaker dit soort acties met elkaar vorm te geven.

Hopelijk kunnen de projecten komend seizoen weer in de normale vorm plaatsvinden. Op naar het tweede lustrum! 

Archief Willem II

Laatste nieuws