Tour de Helmond voor Willem II Betrokken

Tour de Helmond voor Willem II Betrokken

Na een succesvolle eerste editie van de sponsorfietstocht voor Willem II Betrokken in 2021 vertrok vrijdagmiddag het Willem II-wielerpeloton voor de tweede etappe naar Helmond. Doel van de 35 in rood-wit- blauwe wielershirts gestoken sponsors was geld binnenhalen voor een nieuwe inrichting van het Willem II leercentrum waar onder andere Playing for Success en De Uitblinkers zijn gehuisvest en natuurlijk het halen van de finish in Helmond. De etappe werd mede mogelijk gemaakt door De Tweewieler uit Udenhout. 

De finish halen is ook het doel van Willem II Betrokken-ambassadeur Leo Alkemade. ‘Vorig jaar werd ik geveld door materiaalpech en moest ik de strijd staken. Vandaag heb ik voor de zekerheid m’n eigen reservebanden bij me, want ik heb een aanvalsplan.’

Leo Alkemade moest vorig jaar vanwege materiaalpech afhaken en deed vrijdag een nieuwe poging. 

Grand depart 
Alkemade oogt relaxed bij de start van de etappe op het parkeerterrein voor het Koning Willem II stadion, maar de door velen getipte winnaar van de etappe heeft serieuze plannen. Het door Stefan de Beer van VDT uitgestippelde overwegend vlakke parcours over fietspaden bevat namelijk één serieuze klim: de brug in Helmond. ‘Wie daar als eerste boven komt maakt goede kans op de eindzege, maar mij gaat het om de bolletjestrui voor beste klimmer.’ Hij krijgt daarbij wel serieuze concurrentie want ook Stefan zelf aast op het bollentricot.

Tour Féminin
Danique Raaimakers van Bonheur Horeca Groep is een van de twee vrouwelijke deelneemsters aan de tocht. ‘Ik ben eigenlijk meer een mountainbiker, maar ik probeer uit de wind te blijven om zo mijn krachten te sparen en hoop maar dat er geen waaiers ontstaan’, verklapt ze haar tactiek. Erwin de Bresser van RBS Transport heeft het routeboek van de etappe nauwelijks bekeken, maar ook hij heeft zijn zinnen gezet op de brug van Helmond. ‘Ik vind het vooral leuk om mee te rijden. Het zal wel opletten zijn onderweg want de wegen zijn nat en er liggen bladeren op het asfalt’, zo schets hij het decor van deze najaarsklassieker.

Wielrennen of voetbal
Rolf Hoefnagels van Hoefnagels Fire Safety is met zijn gedachten toch meer bij de wedstrijd tussen Helmond Sport en Willem II later op de avond. ‘De etappe is korter dan vorig jaar dus ik verwacht dat het minder zwaar zal zijn, maar het blijft wel oppassen op valpartijen in peloton. Het is een korte rit zonder ravitaillering, dus ik heb stevig geluncht en een energyreep voor onderweg.’ Of het voldoende is alvorens in Helmond kan worden aangeschoven voor een Oktoberfest-buffet dat voor de renners klaarstaat, is de vraag.

Winnaar
Na zo’n twee uur stevig doortrappen en met onderweg maar één lekke band arriveert het in drie groepen gespleten peloton in Helmond. Er is geen fotofinish nodig, want er is geen officiële winnaar. Of toch want alle renners stellen hun ‘prijzengeld’ ter beschikking aan Willem II Betrokken. Suzanne Albregts van Willem II Betrokken is blij met de opbrengst. ‘Het leercentrum is echt aan een opknapbeurt toe en dat is nu mogelijk.’ Bij de 35 wielrenners gaan later die avond toch nog de handen de lucht in, want Willem II wint met 3-1 van Helmond Sport.

Bekijk hieronder het fotoverslag van clubfotograaf Toin Damen.

Toin Damen

Laatste nieuws