Succesvolle eerste FIFA Fundag

Succesvolle eerste FIFA Fundag

Terwijl de competitie voor het eerste elftal van Willem II een week stil ligt, organiseerde de WII Kings een exclusieve middag voor WII Kings leden tussen de 8 en 12 jaar. Met een rondleiding, een stadiontour, persconferentie en een FIFA19-toernooi beleefden de stoere kereltjes en meisjes een toffe FIFA-Fundag!
 
Nadat Kingo de 64 deelnemers van de WII Kings FIFA-Fundag had ontvangen, kregen ze een gevarieerd programma voorgeschoteld waarbij ze verdeeld werden in drie groepen. In drie uur tijd namen de deelnemers een kijkje in alle interessante ruimtes van het Koning Willem II stadion, mochten ze tijdens de kinderpersconferentie vragen stellen aan spelers en namen ze deel aan het FIFA19-toernooi waarbij ze een gesigneerde spelerskaart konden winnen.

Persconferentie 
Goed voorbereid met verschillende vragen kwamen de deelnemers de persruimte binnen waar met een eigen naamplaatje de eigen plaats al gereserveerd was. Tijdens drie verschillende persconferenties met Jordens Peters, Freek Heerkens, Vurnon Anita en Driess Saddiki, stelden de deelnemers scherpe en originele vragen. Samen met de kinderen blikten de spelers alvast vooruit naar de bekerfinale en bespraken ze onder andere hun mooiste momenten bij Willem II. Ook kwamen de deelnemers erachter dat Heerkens vaker 180’ers gooit met darten en dat Lewis en Saddiki graag dansen in de kleedkamer. 

Stadiontour
Om ook even in beweging te blijven kregen de deelnemers en ouders een rondleiding door het stadion. Tijdens de stadiontour kwamen ze op verschillende interessante plekken, zoals de businessruimte, het veld en de kleedkamers. De vragen die die gesteld werden, werden door onze tourleiders en kenners Dré en Peter allemaal beantwoord. De stadiontour is overigens ook te boeken voor kinderfeestjes.

FIFA19-toernooi 
Op de eerste etage van het Koning Willlem II stadion werd in 'Het Paleis' een echte FIFA19-ruimte. De 32 deelnemers namen deel aan een Knock-Outtoernooi waar ze de strijd met elkaar aangingen om de eerste plek. Ook werd in een ‘eSports-corner’ gespeeld tegen spelers en onze eSporter Sem van den Hoof. 

In de eerste ronde speelden de deelnemers tegen Fernando Lewis, Luuk Brand en Timon Wellenreuther. De winnaar van het eerste toernooi won een gesigneerde FIFA Man of the Match-kaart van Timon Wellenreuther. Tijdens de tweede ronde kwamen Atakan Akkaynak, Diego Palacios en Daniel Crowley langs. Zij werden door de deelnemers uitgedaagd voor een potje FIFA. De winnaar van het tweede toernooi won de spelerskaart van Daniel Crowley.

Succesvolle middag
De gevarieerde middag zorgde bij zowel de kinderen als ouders voor een lach op het gezicht. Binnenkort worden ook voor de jongere WII Kings-leden weer leuke activiteiten georganiseerd

Omroep Brabant maakte deze reportage van de FIFA Fundag. 

Fotografie © Geert van Erven

Laatste nieuws