Stichting Willem II Betrokken maakt stappen

Stichting Willem II Betrokken maakt stappen

Willem II Betrokken, de maatschappelijke stichting van Willem II, blijft groeien sinds de oprichting in 2016. Na verschillende nieuwe projecten, samenwerkingspartners en sponsoren krijgt de stichting met Suzanne Albregts haar eerste vaste medewerker in dienst. 

Albregts werkt sinds de oprichting op vrijwillige basis voor de stichting en wordt nu beloond met een contract. De bekendheid van de stichting wordt groter waardoor steeds meer bedrijven, stichtingen en initiatiefnemers met Willem II Betrokken willen werken aan maatschappelijke doeleinden. Pieter Janssen, voorzitter van Stichting Willem II Betrokken, is daarom blij met de komst van Albregts. ‘Door de constante groei van Willem II Betrokken was de komst van een vaste werknemer erg welkom. Suzanne is hier door haar ervaring met de stichting en haar vorige werkgever de aangewezen persoon voor. Bovendien kan de stichting door de aanstelling van haar in samenwerking met Willem II meer maatschappelijke initiatieven bewerkstelligen en daardoor meer gaan betekenen voor verschillende doelgroepen in en rondom Tilburg.’

Tekst gaat verder onder foto
dwa

Maatschappelijk succesvol
In de tweeënhalf jaar dat de stichting bestaat, zijn projecten als Scoor een Boek! en Playing for Success uitgegroeid tot vaste en succesvolle projecten van de stichting en de initiatiefnemers hiervan. Waar Willem II Betrokken zich eerst richtte op kinderen en jongeren, is er nu ook aandacht voor andere doelgroepen. Een voorbeeld is het project Football Memories, dat zich richt op ouderen. Albregts kijkt ernaar uit om zich nu volledig op deze initiatieven te kunnen richten. ‘Ik heb de eer om als eerste werknemer van Willem II Betrokken aan de slag te kunnen en de stichting verder op de kaart te zetten. Daarnaast ga ik de stichting blijven ontwikkelen, onder andere door middel van het onderhouden, creëren en uitbreiden van maatschappelijke initiatieven en contacten.’

Sociaal-maatschappelijk partners
In 2018 heeft de stichting in korte tijd vier sociaal-maatschappelijk partners aan zich kunnen binden. Dit zijn Albert Heijn, AVEC, Interpolis en DHL. Een indrukwekkende opsomming, waarbij inzet van Suzanne Albregts, Berry van Gool, Kim van Baal (coördinator publiekszaken Willem II) en Pieter Jansen (voorzitter stichting) erg waardevol is geweest. 

Samen sterk
Willem II Betrokken verbindt voetbal en samenleving en zet in op respect, educatie en gezondheid. Nauw samenwerken met voetbalclub Willem II helpt daarbij door projecten in en rond het stadion te faciliteren en door spelers in te zetten voor maatschappelijke doelen. Ook worden er vanuit Willem II onder andere wedstrijdkaarten beschikbaar gesteld voor doelgroepen van de stichting. In samenwerking met partijen als Sterk Huis, Villa Pardoes, Ronald McDonald, Libra, Bibliotheek Midden-Brabant, QUIET en FC Robinstijn kunnen we hierdoor veel mensen ondersteunen en blij maken. Maatschappelijk werk met een rood-wit-blauw voetbalrandje: de perfecte combinatie. 

Voor meer informatie over Willem II Betrokken ga je naar www.wii-betrokken.nl.

(Fotografie © Toin Damen)

Laatste nieuws