Stem op Scoor een Boek!

Stem op Scoor een Boek!

1 op de 10 Nederlandse kinderen verlaat de basisschool met taal- en leesproblemen. Dat aantal is veel te hoog en daar moet dus iets aan gedaan worden! Willem II Betrokken gaat samen met de Bibliotheek Midden-Brabant dit probleem tackelen met het project Scoor een Boek! Door voetbal en lezen te combineren willen we het leesplezier bij kinderen aanwakkeren, om zo hun kansen te vergroten op een succesvolle taalontwikkeling en toekomst.

Tijdens Scoor een Boek! gaan zo’n 1.500 leerlingen uit groep 5 en 6 proberen in tien weken zoveel mogelijk mooie boeken te scoren. Ze worden daarbij aangemoedigd door Ben Rienstra en de leesconsulenten van de Bibliotheek Midden-Brabant, die alle deelnemende klassen bezoeken. Na 10 weken mooie boeken scoren, is er een sportieve afsluiting in het Koning Willem II stadion.

Jij kunt ons helpen om van dit unieke leesproject een succes te maken! Tijdens de ING-campagne Help Nederland vooruit kan iedereen stemmen op een lokaal goed doel. Breng hier jouw stem uit op Scoor een Boek!

Let op: heb je gestemd op Scoor een Boek? Bevestig dit dan via de e-mail die je daarna ontvangt. Deze e-mail kán bij jouw ongewenste post terecht komen!

ben

 

Laatste nieuws