Speelgoedinzamelactie 'De Vijfde Koning'

Speelgoedinzamelactie 'De Vijfde Koning'

Aan het begin van het seizoen 2021-2022 hebben stichting KingZine en stichting Willem II Betrokken aangegeven de handen ineen te slaan en in dat seizoen samen twee sociaal-maatschappelijke acties te organiseren. Vanwege corona hebben die helaas geen doorgang kunnen vinden. Daarom worden dit jaar nieuwe pogingen gedaan. De eerste actie is begin december.

Rondom de eerste thuiswedstrijd na Pakjesavond, Willem II - NAC Breda op 11 december, wordt ten behoeve van de Tilburgse speelgoedbank tweedehands en nieuw speelgoed ingezameld. De Tilburgse speelgoedbank is een initiatief van Stichting het Vierde Geschenk. Bij de speelgoedbank kunnen kinderen uit arme gezinnen gratis speelgoed uitzoeken. Juist in deze goedgeefse periode van het jaar is het belangrijk dat ieder kind iets moois kan ontvangen en dus willen KingZine en Willem II Betrokken ervoor zorgen dat bij de speelgoedbank voldoende en mooi speelgoed beschikbaar is. Uitgerekend na de Sinterklaastijd heb je wellicht wat speelgoed over dat niet meer gebruikt wordt en waarmee je een ander een groot plezier kunt doen!

'De Vijfde Koning'
Deze actie wordt ‘De Vijfde Koning’ genoemd. Het Vierde Geschenk is namelijk een unieke vorm van solidariteit. Kinderen delen speelgoed met leeftijdgenootjes die het minder goed hebben. De stichting organiseert in januari de Tilburgse Sterrentocht waarbij op een bijzondere manier de aandacht gevestigd wordt op het delen van speelgoed als vorm van solidariteit. De kinderen zijn hierbij de ‘Vierde Koning’, hun speelgoed is het ‘Vierde Geschenk’. De supporters van onze club, nota bene vernoemd naar een koning, zijn dan ook ‘De Vijfde Koning’. Al het speelgoed is welkom, maar er is vooral behoefte aan jongensspeelgoed voor de leeftijdscategorie 8 tot en met 12 jaar. Het speelgoed moet schoon, compleet en in goede staat zijn; het moet een cadeautje zijn dat je wílt ontvangen. Er worden géén knuffels ingenomen. KingZine en Willem II Betrokken zamelen dit speelgoed in voorafgaand aan de thuiswedstrijd tegen NAC Breda op 11 december.

Meer details over deze inzamelactie volgen begin december.

Willem II Media

Laatste nieuws