Speciale Kingo bij Willem II – FC Utrecht

Speciale Kingo bij Willem II – FC Utrecht

Voor aanvang van Willem II -  FC Utrecht is voor Matthijs Hage een wens in vervulling gegaan. Matthijs wilde heel graag een keer de mascotte van Willem II zijn, oftewel: Kingo. Willem II Betrokken gaf hem deze unieke kans. 

Het is rond de klok van half vier wanneer Matthijs samen met zijn familie het Koning Willem II stadion binnentreedt. Willem II speelt tegen FC Utrecht. Al is dat voor hem maar bijzaak. Matthijs gaat namelijk zijn debuut maken als Kingo. ‘Ik vind het wel spannend, maar ik heb er onwijs veel zin in’, vertelt hij met een grote lach op zijn gezicht.

Cerebrale Parese
Matthijs heeft de handicap Cerebrale Parese. Dit houdt in dat hij een spierzwakte heeft, waardoor hij veel moeite heeft met lopen. Hij moet vaak operaties ondergaan. Toch is dit voor Matthijs geen reden om zijn grote passies – voetbal en mascottes - uit de weg te gaan. Zelf zit hij al geruime tijd op G-voetbal. Op deze manier is hij is aanraking gekomen met mascottes. ‘Tijdens een toernooi bij RKC Waalwijk zag Matthijs voor het eerst een mascotte en hij was direct verkocht’, vertelt zijn moeder. ‘Naarmate hij ouder werd bleef hij gefascineerd door mascottes.’

Voorbereiding
Voordat Matthijs zijn optreden als Kingo kan maken, moet hij zich eerst goed voorbereiden. Hiervoor krijgt hij hulp van ‘ex-Kingo’ Floor. Hij helpt hem vandaag met omkleden, geeft hem de beste tips en begeleidt hem tijdens zijn ronde in en rondom het stadion. Floor, die 19 jaar lang als Kingo heeft gefungeerd, weet als geen ander hoe het in zijn werk gaat. ‘Een mascotte mag nooit praten, hij doet alles met gebaren’, vertelt hij aan Matthijs. ‘Daarnaast sta je als mascotte natuurlijk altijd achter je club.’ 

Moment suprême 
Wanneer de transformatie tot Kingo volledig is gelukt, is het echt tijd voor het moment suprême. Langzaam loopt Matthijs, onder begeleiding van Floor en zijn moeder, richting het veld. Om even te wennen aan het pak lopen ze eerst een rondje om het stadion. Hier komen ze al genoeg mensen tegen die op de foto willen met de mascotte van de Tricolores. Eenmaal aangekomen bij vak K, het kindervak, betreden ze het stadion, om daarna vervolgens het veld op te gaan. Ook hier worden weer de nodige foto’s gemaakt. De tijd vliegt voorbij. Het is bijna kwart voor vijf, wat betekent dat de wedstrijd gaat beginnen. Voor Matthijs is dat een van de leukste momenten. Hij mag namelijk de spelers en technische staf die het veld opkomen een motiverende high-five geven. Onder luidt applaus komen de spelers het veld op. Van Bart Nieuwkoop tot Driess Saddiki, allemaal komen ze voorbij. Met een high five van Kingo Matthijs in de zak kan de wedstrijd beginnen!

Geslaagde dag
Matthijs zijn taak zit erop. Kingo kan weer richting de kleedkamer. Dat betekent dat het Kingo-pak uit kan en dat Matthijs weer gewoon kan praten: ‘Wat was dit gaaf, ik heb echt genoten’, zegt hij terwijl het zweet van zijn voorhoofd afdruipt. ‘Ja, het was wel erg warm. Maar het was het waard!’ Helaas voor Matthijs zit het Kingo avontuur er weer op, maar gelukkig hebben we de foto’s nog. Zo kan hij nog lang terugkijken op een geslaagde dag!

Willem II Media

Laatste nieuws