Rabo Willem II Foodtour van start

Rabo Willem II Foodtour van start

Deze week reisde Kingo af naar Basisschool De Bloemaert en Basisschool ’t Schrijverke om de Rabo Willem II Foodtour af te trappen. Kingo verraste iedere deelnemende klas met een krat vol met benodigdheden voor het project. In de krat zitten onder andere twee stuks fruit per kind, twee selfiesticks voor het vloggen en een echte Rabo Willem II Foodtour bal.

De komende tijd gaan de klassen namelijk aan de slag met verschillende lessen over 'gezonde voeding'. Elke les behandelt een actueel voedsel- of gezondheidsthema. Met filmpjes van onder andere Willem II-spelers, (jeugd)trainers en voedingsdeskundigen wordt de lesstof aan de klassen gepresenteerd. Vervolgens voeren de leerlingen de opdrachten uit, vastgelegd in vlogs, waarmee ze kans maken op een Foodclinic bij Willem II.

Samenwerking

Rabobank verbond zich vorig jaar als maatschappelijk partner aan Willem II Betrokken. De partijen vonden elkaar in hun maatschappelijke betrokkenheid en het overlappende thema Food. De Rabobank wil met ‘Banking for Food’ van positieve invloed zijn op de transities binnen de landbouw en gezonde voeding. Het verbeteren van gezond eetgedrag maakt hier een essentieel onderdeel van uit. Voor Willem II Betrokken is ‘positieve gezondheid’ één van de drie thema’s waarop projecten en activiteiten gebaseerd zijn. Gezonde voeding en leefstijl passen hier dan ook perfect bij. Deze partijen vormen samen met 013Food dan ook de basis van het lesprogramma. Daarnaast wordt het programma mede mogelijk gemaakt door JOGG Tilburg.

We wensen alle deelnemende klassen veel succes en plezier met dit mooie project!

 

Willem II Media

Laatste nieuws