Manchester 1963 / Throwback-Thursday #14

Manchester 1963 / Throwback-Thursday #14

Samen voetbalherinneringen ophalen in het Koning Willem II Stadion zit er nu helaas even niet in, maar op aangepaste wijze probeert Willem II Betrokken toch invulling te geven aan 'Football Memories'. Willem II leeft mee met de deelnemers die nu noodgedwongen thuis zitten. Daarom blikken we speciaal voor hen iedere donderdag terug op de gouden generatie van de Tricolores in #ThrowbackThursday. 

Met vandaag:de WilDoc; van degradatie tot Manchester van OctonetNL. De documentaire richt zich op een van de meest bizarre ontmoetingen uit de clubhistorie van Willem II; de Europese wedstrijden tegen grootmacht Manchester United in 1963.

Willem II schreef tijdens het seizoen 1962/1963 geschiedenis. De club degradeerde uit de Eredivisie, maar veroverde wel de KNVB Beker na een 3-0 zege op ADO. De Tricolores maakten zodoende een paar maanden later als eerste divisieclub hun debuut in Europa. Naast unieke beelden van de historische wedstrijden komen in de documentaire ook diverse oud-spelers aan bod. Clubcoryfee Peter Année spreekt met onder meer Frits Louer, Theo van Doremalen, Gabor Keresztes, Piet Timmermans en Jan Boor. (FOX Sports)

Bekijk de documentaire hier:

FOX Sports

Laatste nieuws