Laadpalenstation bij stadion in gebruik

Laadpalenstation bij stadion in gebruik

Bezoekers van het Koning Willem II stadion met een elektrische auto kunnen voortaan gebruik maken van de negen splinternieuwe laadpalen die in samenwerking met PowerGo en Ecotap onlangs op het terrein voor het stadion zijn geplaatst. 

Zowel bij een bezoek aan Willem II als Bonheur Horeca Groep kan midweeks en in de weekenden gebruik worden gemaakt van de laadstations. De plaatsing van de laadstations is mede mogelijk gemaakt door DHL, maatschappelijke partner van Willem II Betrokken. 

Streetscooter
Middels het GoGreen-beleid draagt DHL Parcel bij aan de doelstelling van Willem II om beter CO2-neutraal bestellingen te verzenden. Willem II kan dat voortaan eigenhandig doen; DHL heeft ter gelegenheid van de opening van het laadpalenstation een elektrische auto (Streetscooter) aan de club beschikbaar gesteld. Deze auto wordt ook door Willem II Betrokken ingezet om scholen en andere partners in de stad en omgeving te bezoeken.

Suzanne Albregts (l) ontvangt onder toeziend oog van Jos de Kruif de sleutel van de streetscooter uit handen van Michel Clausing (DHL).

Groene doelstellingen
‘DHL heeft in Nederland de grootste elektrische vloot. Maar liefst 1400 van onze bezorgauto’s rijden al elektrisch. In 2022 komen daar weer 800 elektrische auto’s bij. Door ons elektrisch wagenpark steeds verder uit te breiden, bezorgen we in 2025 volledig elektrisch bij de consument. We zijn trots dat we samen met Willem II onze gezamenlijke groene en maatschappelijke doelstellingen kunnen waarmaken’, zegt Michel Clausing van DHL. 

Service voor bezoekers
Ivo van Dam, CTO van PowerField en PowerGo: 'De realisatie van het laadplein bij het Koning Willem II stadion is een mijlpaal in onze ambities om de komende jaren een netwerk van 5000 snellaadpalen in Europa uit te rollen. We zijn verheugd een bijdrage te kunnen leveren aan de service voor alle bezoekers van het stadion, met 100% groene stroom uit de eigen Nederlandse zonneparken van PowerField.'

V.l.n.r.: Michel Clausing (DHL), Nicky Foesenek (Bonheur Horeca Groep), Joost Kampshoff (Ecotap), Ivo van Dam (PowerField), Stéphanie Ganzeboom (DHL), Jos de Kruif (Willem II), Suzanne Albregts (Willem II Betrokken).

Win-win
Jos de Kruif, commercieel manager Willem II: ‘Elektrisch rijden wordt steeds populairder. Dat we in samenwerking met Bonheur, DHL, PowerGo en Ecotap daarop kunnen inhaken en deze service kunnen leveren aan onze sponsoren en gasten is daarom erg belangrijk. Het past ook goed bij de ‘Go Green’-doelstellingen van onze maatschappelijk partner DHL. Kortom, een win-winsituatie voor alle betrokkenen.’ 

Specificaties
Bij de inrichting van het laadpalenstation zijn twee typen opladers geinstalleerd. Het gaat hierbij om één DC180 Fast Ecotap-charger (2x 90 KW CCS) en acht Duo Wide Ecotap-chargers

Toin Damen

Laatste nieuws