Hoofdrol voor Willem II-echtpaar Frijters

Hoofdrol voor Willem II-echtpaar Frijters

Spontaan werkten ze mee aan het promotiefilmpje voor het nieuwe uitshirt van Willem II. Oer-Tilburgers Bert en Hennie Frijters gaven de textielstad een gezicht. Als dank voor hun medewerking werden ze door Willem II Betrokken in het zonnetje gezet.

In het filmpje (zie onder) bladert Bert Frijters zijn oude Willem II-plakboeken door terwijl Hennie de naaimachine bedient. Op het einde toont zij vol trots het eindresultaat. Bert kijkt goedkeurend toe. Het echtpaar Frijters hoefde niet lang na te denken toen hen gevraagd werd om in het filmpje te figureren. Bert is al zijn leven lang Willem II-supporter. Hij gaf de liefde voor de club door aan hun helaas veel te vroeg overleden zoon. 

Lust en leven
Lang geleden speelde Bert nog zelf in de jeugd van Willem II. Als keeper kwam hij ook uit voor Hieronymus, Olympus en Korvel. Op het veld bleef hij tot zijn 44e actief. In de zaal stond hij zelfs als 55-jarige nog onder de lat. Voetbal en Willem II, het is zijn lust en zijn leven. Bert had jarenlang een seizoenkaart voor vak G. Tot hij een jaar of zes geleden last kreeg van Alzheimer. Stukje bij beetje nam de ziekte zijn leven over. Stadionbezoek zit er voor hem niet meer in. Wel woonde hij dit voorjaar nog een sessie van Willem II Football Memories bij, waarbij ouderen samen voetbalherinneringen ophalen. 

Padua
Tegenwoordig verblijft Bert in woonzorgcentrum Huize Padua. Daar kreeg hij onlangs bezoek van Suzanne Albregts van Willem II Betrokken, het maatschappelijke gezicht van Willem II. In het bijzijn van Hennie en hun kleindochter Indy ontving Bert het fonkelnieuwe paarse uitshirt waarin de clubhistorie letterlijk verweven is. Een subtiele verwijzing naar de roem en glorie van de voormalige textielstad Tilburg. Ook kreeg hij een door de A-selectie gesigneerde bal die nu een mooi plaatsje heeft op het dressoir. Een welverdiende blijk van waardering voor een supporter die Tricolores Forever op het lijf geschreven is.


Het uitshirt is te koop in de webshop en fanshop. Klik hier om direct naar de webshop te gaan.

Laatste nieuws