Gouden certificaat voor Willem II Voetbalacademie

Gouden certificaat voor Willem II Voetbalacademie

De Willem II Voetbalacademie heeft vanuit JOGG het gouden Team:Fit-certificaat ontvangen. De jeugdopleiding aan de Rueckertbaan krijgt het certificaat vanwege de realisatie van een gezondere sportomgeving waarin jeugdspelers zich optimaal kunnen ontwikkelen.  

Onder leiding van Jeroen Eversdijk (coördinator horeca Willem II Voetbalacademie) is sinds begin 2020 ingezet om de horecafaciliteiten en het voedingsaanbod bij de academie te verbeteren. Daarvoor is Eversdijk namens de club een samenwerking aangegaan met Team:Fit-coach Irene Walk om aan de hand van de richtlijnen ‘gezondere kantines’ van het Voedingscentrum de kantine gezonder te maken. 

Jeroen Eversdijk in de keuken van de academie

Betere keuzes
Eversdijk: ‘De academie heeft het aanbod aangevuld met betere keuzes en de accommodatie de uitstraling gegeven die past bij een gezondere sportomgeving. Het is belangrijk dat naast het gebruikelijke aanbod een gezonder alternatief geboden wordt. Zo varieert ons aanbod van verse groenten, smoothies en fruit tot dagverse producten die in onze keuken verder bereid worden.’

Certificaat
Door die keuzes en uitstraling heeft de academie als tweede betaald voetbalclub het gouden certificaat gekregen. Bastiaan Riemersma, hoofd Willem II Voetbalacademie: 'Sinds september 2019 heeft Willem II haar eigen jeugdcomplex en sindsdien hebben we ook geïnvesteerd in gastvrijheid en gezonde voeding. Dat dit beleid vruchten afwerpt en we dit certificaat mogen ontvangen, daar zijn we natuurlijk erg trots op. Deze beloning past bij onze ambities om onze faciliteiten topsportwaardig te maken.'

Rookvrij
Naast deze eigen initiatieven ondersteunt Willem II ook de landelijke beweging 'De rookvrije generatie'. Dit heeft als doel kinderen te laten opgroeien in een volledig rookvrije omgeving. 'De rookvrije generatie' is een initiatief van de Hartstichting, KWF Kankerbestrijding en het Longfonds. De KNVB is sinds 2017 één van de partners en stimuleert actief de groei van het aantal rookvrije voetbalverenigingen. Evenals het Koning Willem II stadion is ook het gehele complex van de academie rookvrij. 

Over Team:Fit
Team:Fit is de werkwijze waarmee JOGG zich inzet voor een gezondere sportomgeving. We maken het voedingsaanbod in sportkantines en horeca van sportaccommodaties gezonder. Daarnaast is er aandacht voor een rookvrij sportterrein en verantwoord alcoholgebruik. Bij sportevenementen gaan we voor een gezonder voedingsaanbod en gezondere sportsponsoring. Binnen Team:Fit werken we samen met o.a. verenigingen, gemeenten en sportbonden.

Aan de slag met Team:Fit bij jouw vereniging
Ben je geïnspireerd door de aanpak van de Willem II Voetbalacademie? Neem dan contact op met info@teamfit.nl of meld je vereniging direct aan via de button hieronder. De Team:Fit Coaches geven kosteloos advies en begeleiden het traject bij jouw vereniging of accommodatie.

Toin Damen

Laatste nieuws