'Dit alles maakt mijn cluppie Willem II nog mooier'

'Dit alles maakt mijn cluppie Willem II nog mooier'

Sinds afgelopen jaar is acteur en Willem II supporter in hart en nieren, Leo Alkemade, ambassadeur van Willem II Betrokken. In een interview met Willem II Media vertelt hij meer over zijn ambassadeurschap. Lees hier zijn verhaal:

'Dat het bij Willem II niet alleen maar draait om de drie punten ieder weekend, blijkt wel uit hetgeen waar Willem II Betrokken allemaal bezig is. Sinds dit seizoen ben ik ambassadeur van de stichting en hier ben ik enorm trots op! Het is goed dat een grote voetbalclub als Willem II zich op maatschappelijk gebied breed inzet. De vele mooie projecten en initiatieven toveren bij veel mensen een lach op hun gezicht, waaronder mijzelf. 

Projecten als de RABO Willem II Foodtour en Playing for Success draag ik echt een warm hart toe. Ik heb zelf kinderen en weet heel goed hoe belangrijk dit soort projecten kunnen zijn op het gebied van inspiratie en enthousiasme. De voetballers van Willem II zijn een voorbeeld voor vele kinderen, waardoor de invloed van deze spelers op kinderen ook zeker van belang kan zijn. Als moeders bijvoorbeeld zegt: ‘eet je bord eens leeg’, bestaat er een kans dat zoonlief of dochterlief dit minder snel doet dan wanneer een voetballer dat zegt. Het is daarom goed dat dit soort projecten er zijn. 

Afgelopen seizoen mocht ik de presentator zijn van de RABO Willem II Foodtour. Dit vond ik ontzettend leuk om te doen. Het liet des te meer nog eens zien dat maatschappelijke betrokkenheid bij Willem II een groot begrip is. Iedereen die aan het project meewerkte zette zich met hart en ziel in. Je zag dat er met volle enthousiasme gewerkt werd. Dat geeft mij dan ook weer voldoening. Dit alles maakt mijn cluppie Willem II nog mooier!'

Toin Damen

Laatste nieuws