Denk aan de vriendschapsband

Denk aan de vriendschapsband

Onze ‘Denk aan de vriendschapsband’-oproep leidde eerder deze maand tot meer dan honderd inzendingen van familie en vrienden die een Willem II’er een hart onder de riem willen steken. 

Supporters en de club brachten in aanloop naar kerst een onverwacht bezoek aan zo’n dertig Willem II’ers, die werden verrast met onder andere een rood-wit-blauw kerstpakket. In de loop van de dag (24 december) zie je hier en via onze social mediakanalen wat supporters en Willem II deden om supporters die het om verschillende redenen moeilijk hebben, een steuntje in de rug te geven.

17.55 uur - Supporters bezoeken supporters
Supporters van de KingSide, Vak E, KingZine en Supportersclub stonden woensdag en donderdag met een Willem II-kerstpakket op de stoep bij andere Willem II’ers. ‘Voor veel supporters maakt Willem II een groot deel van hun leven uit. Voor die supporters die het juist in deze tijd extra moeilijk hebben, sloegen de supporters en Willem II niet voor het eerst de handen ineen. Nu we de club niet samen kunnen bezoeken, is het belangrijk om op andere manieren betrokken met elkaar te blijven’, laten de supporters weten. 

Willem II bedankt deze supporters voor hun hartverwarmende inzet en betrokkenheid bij deze kerstactie! 


17.12 uur - Karin zet vriendin Monique in het zonnetje
Monique (54) gaat al 40 jaar naar Willem II. Toen haar zoon nog maar net kon lopen, overleed zijn vader en Monique haar man, Jos. Daarom is december een moeilijke maand voor haar. Daar komt dit jaar bij dat beide ouders van Monique ziek zijn. Vriendin Karin zet haar graag in het zonnetje. ‘Bij Willem II heeft ze veel sociale contacten. Het is een belangrijk uitje voor haar. Ik zou het zo leuk vinden als Willem II haar kan verrassen!’ 


15.34 uur - Jelte verrast enorme Willem II-fan en goede vriend Sem
‘Sem (9, red) is een van mijn beste vrienden’, schrijft Jelte (9). Afgelopen najaar kregen Sem, zijn broers en vader een flinke klap te verwerken. Hun moeder kwam door ziekte te overlijden. Jelte: ‘Ook al vertelt hij er niet veel over, hij mist haar. Omdat Sem een enorme Willem II-fan is zou ik hem willen verrassen.’  

Jelte en Sem (r) 

14.26 uur - Monique geeft vader Sjef steuntje in de rug
Sjef (80) is al meer dan 50 jaar Willem II-supporter in hart en nieren. Als zelfstandige, actieve man is hij in 2019 door een verkeersongeval een been kwijtgeraakt. De operaties en revalidatie is hij goed doorstaan, maar hij is afhankelijk geworden van zijn rolstoel en familie. ‘Mijn vader zit daardoor dikwijls in de put. Hij ging in zijn rolstoel wel weer naar Willem II, maar door corona is ook dat niet mogelijk geworden. Hij kan dus best een steuntje in de rug gebruiken’, vertelt dochter Monique.


13.45 uur - Heerkens verblijdt supporters met verrassingsbezoek
Met de spelersbus als vervoersmiddel brachten Freek Heerkens en Kingo een onverwacht bezoek aan enkele supporters. Voor Monique (54), Sem (9) en Sjef (80) stond als een donderslag bij heldere hemel de vice-aanvoerder op de stoep. Bekijk hieronder de gehele video!

.

Toin Damen

Laatste nieuws