De Uitblinkers genomineerd voor Maatschappelijk Project Eredivisie

De Uitblinkers genomineerd voor Maatschappelijk Project Eredivisie

Willem II is met 'De Uitblinkers' in de race voor de titel Maatschappelijk Project Eredivisie. De Uitblinkers is een maatschappelijk initiatief waarbij de club rolmodellen inzet om een elftal jongeren te begeleiden binnen de setting van het Koning Willem II stadion. Naast Willem II zijn er nog acht andere Eredivisieclubs in de race om de titel. Supporters en een vakkundige jury bepalen samen welke maatschappelijke projecten in de top drie terechtkomen en dus een projectbijdrage ontvangen. De winnende club ontvangt 50.000 euro en de nummers 2 en 3 krijgen 30.000 en 20.000 euro van de VriendenLoterij om het project te verwezenlijken. Kijk voor meer informatie of om te stemmen op vriendenloterij.nl/stemwillem-ii.  

Willem II geeft jongeren die dreigen uit te vallen in het MBO met De Uitblinkers een extra steuntje in de rug. In het speciaal ontwikkelde begeleidingsprogramma zet de club rolmodellen in om een elftal jongeren te begeleiden. De kwetsbare doelgroep, die thuis, op school of in hun leven extra ondersteuning kan gebruiken, volgt een persoonlijk programma waarin sport als middel centraal staat. 

Competenties ontwikkelen
Het twaalf weken durende begeleidingsprogramma is bedoeld om kwetsbare jongeren bepaalde competenties te laten ontwikkelen waar zij trots op zijn , en er zo voor te zorgen dat de jongeren nieuwe motivatie vinden om door te zetten. De jongeren komen twee dagdelen per week naar het Koning Willem II stadion, waar ze sportieve activiteiten volgen en hun persoonlijke ontwikkeling centraal staat.
Bij Willem II en de maatschappelijke programma’s van Willem II Betrokken, creëren we niet alleen een directe link naar voetbal, maar vormen we een keten aan rolmodellen die verder ingezet kunnen worden binnen scholen, in wijken en in de buurgemeenten van Tilburg.

Winnaar 26 november 
Stemmen kan tot en met 14 november. De publieksstem en de jury bepalen samen welke projecten in de top drie komen en dus een projectbijdrage krijgen om hun project te realiseren. De winnaar wordt bekend gemaakt op vrijdag 26 november.  

Over Maatschappelijk Project Eredivisie 
‘Maatschappelijk Project Eredivisie’ is een initiatief van de VriendenLoterij en de Eredivisie CV. Met deze competitie bieden zij alle achttien eredivisieclubs de kans om een vernieuwend maatschappelijk project te realiseren en zo bij te dragen aan een gezonde en sterke samenleving. Al 16 jaar is de Vriendenloterij maatschappelijk partner van de Eredivisie. Door mee te spelen met de VriendenLoterij steunen deelnemers maatschappelijke projecten en de jeugdopleiding van hun favoriete club. 

-

Laatste nieuws