De Rabo Willem II Foodtour is van start!

De Rabo Willem II Foodtour is van start!

Deze week beginnen negentien basisscholen in Tilburg en omstreken met in totaal 38 groepen en 799 leerlingen aan de Rabo Willem II Foodtour: een interactief lesprogramma over gezonde en duurzame voeding voor leerlingen van groep 7 en 8. De Rabo Willem II Foodtour is een initiatief van Willem II Betrokken, Rabobank, JOGG en 013Food. Dit jaar vindt de derde editie plaats. 

Aftrap
De officiële aftrap vond deze week plaats op een aantal basisscholen in Tilburg, Goirle en Haghorst, waar Willem II mascotte Kingo een bezoek bracht. Leerlingen en leerkrachten bekeken samen de eerste digitale les, ontvingen tips over vloggen én gingen uiteraard op de foto met Kingo.    

 

 

Rolmodellen en zelf vloggen

In het interactieve lesprogramma maken de leerlingen tijdens de Foodtour kennis met gezonde en duurzame voeding. In diverse video's geven Willem II-spelers en -trainers, voedingsdeskundigen en agrariërs tekst en uitleg. De leerlingen worden uitgedaagd om over de verschillende onderwerpen te vloggen. De opdrachten krijgen zij van niemand minder dan acteur Leo Alkemade. Ook kunnen klassen kiezen voor verschillende gastlessen die worden aangeboden vanuit de vereniging 013Food. 

Een gezonde basis 
Rabobank is maatschappelijk partner van Willem II Betrokken. Beide partijen vinden elkaar in hun maatschappelijke betrokkenheid en het overlappende thema gezonde voeding. Het verbeteren van gezond eetgedrag maakt hier een essentieel onderdeel van uit. Voor Willem II Betrokken is ‘positieve gezondheid’ één van de drie thema’s waarop projecten en activiteiten gebaseerd zijn. 

Meedoen? 
In het schooljaar 2023 - 2024 is er weer ruimte voor groepen 7, 8 en brugklassen uit de regio. Aanmelden kan hier

Toin Damen

Laatste nieuws