Corona-virus update Willem II Betrokken

Corona-virus update Willem II Betrokken

Het corona-virus raakt ons allemaal. En dus ook Willem II Betrokken. De getroffen maatregelen om de verspreiding van het virus af te remmen hebben grote invloed op alle lopende projecten en geplande activiteiten de stichting. Uiteraard doen we ons best om op creatieve wijze met de situatie om te gaan en zoveel mogelijk initiatieven door te zetten. Hoe en wat? We zetten het even voor je op een rijtje.
 

Scoor een Boek!
Het project Scoor een Boek loopt dit jaar wat langer dan de oorspronkelijke tien weken. Het fluitsignaal van het sportieve leesproject, dat gepland stond op dinsdag 7 april, wordt later ingehaald. Dit betekent dat kinderen langer de tijd hebben om boeken te kunnen scoren. Daarnaast ligt de focus nu meer op de thuiseditie, een online programma waarbij kinderen nog meer kunnen leren en lezen. Zo hoeven zij zich de komende weken gelukkig niet te vervelen!
 
Football Memories
Willem II Betrokken kijkt wat de mogelijkheden zijn om Football Memories in aangepaste vorm door te zetten. Het gaat hier in ieder geval om een vorm waarbij deelnemers niet naar het Koning Willem II stadion hoeven te komen, maar middels communicatie op afstand toch ‘Football Memories’ worden opgehaald. Houd voor meer nieuws onze website en socials in de gaten. De fysieke bijeenkomsten gaan tot nader order helaas niet door.
 
Playing For Success
De komende weken overleggen de verschillende vestigingen van Playing For Success om de leerlingen mogelijk toch iets te kunnen bieden in de komende periode. In de huidige situatie is het namelijk niet verantwoord voor leerlingen om naar het stadion te komen en aan hun persoonlijke leerdoelen te werken, dus worden er mogelijke alternatieve oplossingen bekeken. Uiteraard houden we iedereen ook hiervan op de hoogte.
 
Op de Stip
Het project ‘Op de Stip’, dat deze maand gepland was, wordt gelukkig op een later moment ingehaald. Het thema van de forumdiscussie is ‘Respect’. Willem II Betrokken reeds een introductie kunnen geven over het project aan de studenten van Campus013 in Tilburg. Dit wordt dus ongetwijfeld vervolgd.
 
Overige projecten en activiteiten
Willem II Betrokken en maatschappelijk partner Albert Heijn hadden ook nog een lopende winactie. De winnaars van deze actie, waarbij men kans maakte op een van de dertien gesigneerd Willem II shirts, zijn inmiddels bekend. Heb je mee gedaan aan deze actie? Check de socials van de dertien verschillende Albert Heijn vestigingen in de omgeving Tilburg om te kijken of je gewonnen hebt. Uiteraard steunt Willem II Betrokken al deze vestigingen in deze drukke en lastige tijd!   
De overige projecten en activiteiten, bijvoorbeeld de FC-Robinstijn Fan of the Match en de blindentribune worden, op het moment dat de Eredivisie weer wordt hervat, weer voortgezet.
 

Aangezien vele projecten en activiteiten dus niet of in aangepaste vorm plaatsvinden en de gehele samenleving wel wat steun en hulp kan gebruiken, besteedt Willem II Betrokken graag wat aandacht aan hun trouwe volgers. Dus heb je een bijzondere wens of een speciaal verzoek waar de maatschappelijke stichting van Willem II haar steentje aan bij kan dragen? Laat het ons weten! Stuur een mail naar wiibetrokken@willem-ii.nl en wellicht kunnen we jou helpen!
 

Geert van Erven / Willem II Media

Laatste nieuws