In beeld: wederom een geslaagde Libra Fit & Fun dag

In beeld: wederom een geslaagde Libra Fit & Fun dag

Interlandperiodes geven de spelers van Willem II die níet in actie komen voor hun land, ruimte om ook andere dingen te doen dan voetbal. Woensdag bezochten maar liefst negentien spelers van Willem II de jaarlijkse Libra Fit & Fundag bij Libra Revalidatie & Audiologie in Tilburg. 

De Libra Fit & Fundag is een sportevenement dat georganiseerd wordt voor kinderen en jongeren met een beperking, waar ook broertjes en zusjes aan deel mogen nemen. Het evenement keert ieder jaar weer terug op de Willem II-agenda en dat dat terecht is bleek ook woensdagmiddag weer: samen met zo’n 65 kinderen maakten de spelers van Willem II er weer een onvergetelijke dag van. 

Sporten met beperking
De clinics waaraan de kinderen samen met de spelers deel konden nemen waren onder andere rolstoeltennis, wand klimmen en handboogschieten. Het doel van deze dag is om de kinderen en jongeren eventueel te laten doorstromen bij sportverenigingen in de buurt én te laten zien dat er ook met een beperking nog genoeg mogelijkheden zijn om te sporten.
Suzanne Albregts (Willem II Betrokken): 'Deze dag is niet alleen voor de kinderen, maar ook voor de spelers heel waardevol. Door samen te sporten stimuleren ze elkaar op een leuke en positieve manier.'


Handboogschieten 
De 12-jarige Sander (foto links) had het kostelijk naar zijn zin. ‘Ik vind het leuk dat we zoveel verschillende sporten kunnen doen, mét de spelers van Willem II.’ Zijn mooiste ervaring? ‘Hangboogschieten met Damil!’ Ook Wouter (15, foto rechts) leefde zich samen met aanvoerder Jordens Peters uit om bij het handboogschieten in de roos te schieten. 


Over Libra
Libra Revalidatie & Audiologie biedt specialistische diagnostiek, behandeling en begeleiding voor mensen met een lichamelijke, cognitieve en/of auditieve beperking. Zowel volwassenen als kinderen en jongeren kunnen bij ons terecht. Voor specialistische revalidatie kunt u terecht in Weert, Eindhoven en Tilburg. Voor problemen op het gebied van gehoor, spraak en taal kunt u zich wenden tot onze audiologische centra in Eindhoven, Tilburg, Breda en Uden.

Toin Damen

Laatste nieuws